Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF) predstavljeni na Međunarodnom poslovnom forumu MUSIAD-a  | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF) predstavljeni na Međunarodnom poslovnom forumu MUSIAD-a 

18.10.2019.

Tursko Udruženje nezavisnih industrijalaca i biznismena (MUSIAD), u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH, i uz podršku BBI VIP Business Cluba koji djeluje pri Bosna Bank International d.d. Sarajevo organizirali su 17. oktobra u Sarajevu 23. Međunarodni poslovni forum IBF 2019.

MUSIAD predstavlja jednu od najvećih poslovnih organizacija u Turskoj, koja ima oko 10.000 članova, 221 predstavništvo i kontakt centar u svijetu, a na taj način omogućava zaposlenje za oko 1,6 miliona ljudi. MUSIAD na godišnjem nivou organizuje IBF, odnosno Međunarodni poslovni forum. Međunarodni poslovni forum IBF koji se svake godine fokusira na globalna ekonomska pitanja, izabrao je Bosnu i Hercegovinu za domaćina 23. godišnjeg IBF-a pod motom „Za snažniju budućnost, vrijeme je da se ujedinimo i budemo kao jedno".

Cilj 23. godišnjeg sastanka u Sarajevu je skrenuti pažnju na trgovinski i investicioni potencijal Bosne i Hercegovine, posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, stočarstva, turizma, građevinarstva, zdravstva, metala, namještaja i šumskih proizvoda.

IBF je okupio oko 700 uglednih poslovnih ljudi iz Turske, Europe, SAD-a, Kanade, Bliskog Istoka, te Sjeverne Afrike, kao i Bosne i Hercegovine. BBI banka ovom prilikom predstavila je i pozvala učesnike IBF-a na Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF), koje BBI banka organizira svake godine u glavnom gradu BiH, uz promociju poslovnih investicijskih projekata u našoj državi.

Inače, MUSIAD i BBI banka u februaru ove godine potpisali su memorandum o razumijevanju koji ima za cilj unaprijediti saradnju između BiH i Turske u oblasti ekonomije, trgovine i investicijske saradnje, a od 18. oktobra zvanično je otvoreno i predstavništvo MUSIAD-a u Bosni i Hercegovini.