Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora, a BBI banku za društveno najodgovorniju banku u Jugoistočnoj Evropi u 2021. godini | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora, a BBI banku za društveno najodgovorniju banku u Jugoistočnoj Evropi u 2021. godini

26.03.2021.

Azijski magazin „World Business Outlook“

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo Amer Bukvić prepoznat je kao „Best Banking CEO of the Year 2021“, a BBI banka kao „Best CSR Bank in SEE (South Eastern Europe) 2021“ u izboru stručnog časopisa „World Business Outlook“ iz Singapura.

„World Business Outlook“ je azijski printani i online časopis koji pruža sveobuhvatne informacije i analize o finansijskoj industriji, međunarodnom biznisu i globalnoj ekonomiji. Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, vrednujući pri tom liderstvo u industriji, procjenjujući talenat za vodstvo, neto vrijednost industrije, te strategije i potencijal za uspjeh na međunarodnom tržištu.

Visoko kvalificirani urednički tim „World Business Outlook Awards“ prilikom odabra kandidata provodi rigorozna istraživanja i prikupljaju informacije i podatke. Nagrade se dodjeljuju istaknutim pojedincima i institucijama iz cijelog svijeta iz oblasti finansija, bankarstva, građevinarstva, upravljanja fondovima, turizma, osiguranja i proizvodnje energije.


Izvor: Award Winner 2021 » World Business Outlook