Trebalsta.ba: Uručena priznanja najaktivnijim učenicima-volononterima prvog polugodišta | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Trebalsta.ba: Uručena priznanja najaktivnijim učenicima-volononterima prvog polugodišta

17.02.2022.

Susret volontera mjeseca sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović, predstavnicima organizacija Dobro.ba i Pomozi.ba, te BBI Banke i kompanije Ping upriličen je 17.2.2022. g. u Vijećnici.

Susret volontera mjeseca na platformi Trebalsta.ba sa gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hota-Muminović, predstavnicima organizacija Dobro.ba i Pomozi.ba, te Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Ping d.o.o. Sarajevo upriličen je dana 17.2.2022. godine u sarajevskoj Vijećnici.

Tokom susreta izražena je zahvalnost najboljim volonterkama u prvom polugodištu školske 2021./2022. godine. Najbolje rangirani volonteri za četiri mjeseca su: Nejla Merdan - Prva gimnazija (septembar), Lamija Ademović - Prva bošnjačka gimnazija (oktobar), Selma Salman - Treća gimnazija (novembar) i Hana Aldžić - Prva bošnjačka gimnazija (decembar). S obzirom da je učenica Lamija Ademović trenutno u izolaciji, partneri na projektu su joj se putem video poziva zahvalili na nesebičnom angažmanu u proteklom periodu, uz želje za brz oporavak.

Gradonačelnica Karić i ministrica Hota-Muminović su se zahvalile prisutnim volonterima, te su pozvale sve srednjoškolce da se registruju na platformi https://Trebalsta.ba, uz želju da se svi takmičimo u dobru.

Od početka ove školske godine, na web platformi https://Trebalsta.ba do danas je registrovano 275 učenika-volontera iz skoro svih srednjih škola Kantona Sarajevo, a broj volontera iz dana u dan raste. Učenici-volonteri su na više od 50 realiziranih projekata od avgusta do danas proveli 967 volonterskih sati.

Trebalsta.ba je platforma koju je pokrenula Bosna Bank International (BBI) u okviru BBI Programa za liderstvo i izvrsnost u partnerstvu sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS i u saradnji sa organizacijama Dobro.ba i Pomozi.ba, uz podršku kompanije Ping sredinom 2021. godine.

Učenici se mogu registrirati za volontiranje putem web platforme i mobilne aplikacije prijavljivati na aktivne projekte partnerskih organizacija i udruženja, a svakog mjeseca na platformi se odaju priznanja najaktivnijim volonterima.

Zainteresirana udruženja i organizacije također mogu putem iste platforme kandidovati svoje projekte na kojima im od pomoći mogu biti učenici srednjih škola Kantona Sarajevo.

Fotografije sa dodjele priznanja potražite na Trebalsta.ba profilima na Facebooku i Instagramu.