Potpisan Memorandum o saradnji između privredne komore Makedonije i BBI Banke | Bosna Bank International
E-servisi Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Potpisan Memorandum o saradnji između privredne komore Makedonije i BBI Banke

20.03.2019.

U Privrednoj komori Makedonije održani su poslovni susreti predstavnika Bosna Bank International i makedonskih privrednika. Cilj ovog skupa, osim predstavljanja ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma, bio je i potpisivanje Memoranduma o saradnji Privredne komore Makedonije i BBI Banke. Memorandum će olakšati poslovanje i uvezivanje makedonskih privrednika s privrednicima iz Bosne i Hercegovine, čime će se postići i povećanje privredne interakcije ove dvije zemlje. 

Tatjana Šterjova, direktorica Direkcije za udruženja i regionalne komore, u ime Privredne komore Makedonije izrazila je zadovoljstvo sastankom s predstavnicima BBI-a i najavila da će SBF-u, koji se održava od 17. do 19. aprila u Sarajevu, prisustvovati i delegacija Sjeverne Makedonije, na čelu s predsjednikom Privredne komore, Brankom Azeskim. 

“Zadovoljstvo mi je najaviti prisustvo delegacije Sjeverne Makedonije na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu. Forum je odlična prilika i za makedonske privrednike da se predstave i pronađu nove investitore, ali i poslovne partnere. Potpisivanjem Memoranduma o saradnji Privredna komora Makedonije i BBI banka su napravili još jedan značajan iskorak za tržište, te se nadam da će se iz njega razviti dobre poslovne priče u budućnosti", izjavila je Šterjova.

Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke, istakla je potencijal Foruma za privrednike u pronalasku novih investitora.

“Pronaći investitora u današnjici nije jednostavan poduhvat. Cilj Sarajevo Business Foruma jeste upravo da olakša bosanskohercegovačkim, ali i regionalnim privrednicima, u ovom koraku. Postoji veliko interesovanje za ovogodišnji Forum, kako od strane privrednika, tako i od strane investitora. S obzirom da se ove godine Forum održava po deseti put, već bilježimo veliki broj uspješnih poslovnih priča i nadamo se da će ih u budućnosti biti još više“, istakla je Hasečić.

Za registraciju i više informacija o najvećoj poslovno investicijskoj konferenciji u regiji – Sarajevo Business Forum - posjetite zvaničnu web stranicu na: https://www.sarajevobusinessforum.com