Velika podrška bh. medija organizaciji Sarajevo Business Foruma | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Velika podrška bh. medija organizaciji Sarajevo Business Foruma

17.03.2022.

Medijsko jačanje brenda Bosne i Hercegovine

Vodeći mediji iz Bosne i Hercegovine podržali su organizaciju Sarajevo Business Foruma (SBF), investicijske konferencije koja će se 11. i 12. maja održati u glavnom gradu BiH. Zaključak je ovo sastanka koji je Uprava Bosna Bank International (BBI) održala sa rukovodećim ljudima nekih od najznačajnijih medijskih kuća u BiH. 

Tokom sastanka razgovarano je mogućnostima za unapređenje promocije BiH i regiona kao povoljne investicijske destinacije i ulozi medija iz BiH u jačanju brenda Bosne i Hercegovine u svijetu. Sastanku su prisustvovali predstavnici RTV FBiH, TV SA, TV Hayat, TV N1, TRT Balkan, agencije FENA, Anadolu Agencije i medijskih kuća Oslobođenje i Avaz, zatim Business magazina, magazina STAV, RSG Media Group web portala Akta.ba, Radiosarajevo.ba i Faktor.ba, Bloomberg Adria, Poslovnih novina, Sarajevo Navigatora  i dr.

„Sarajevo Business Forum pozicionirao se kao jedan od najznačajnijih poslovnih događaja u regionu i cijeloj Jugoistočnoj Evropi, a proteklih godina pozitivno je uticao na izgradnju imidža države Bosne i Hercegovine kao pogodne destinacije za biznis, investiranje i ekonomski razvoj. Tokom proteklih deset godina na SBF-u je učestovalo više od 10.000 učesnika iz 50 zemalja, iz više od 3.300 kompanija. Održano je blizu 2 hiljade poslovnih B2B sastanaka, a rad Foruma je pratilo više od 2.400 novinara“ kazao je Dino Selimović, direktor marketinga i komunikacija BBI banke i jedan od glavnih koordinatora 11. Sarajevo Business Foruma 2022, koji se u ime BBI i SBF-a zahvalio bh. medijima na izuzetnoj podršci organizaciji SBF-a od 2010. godine.


Domaćini sastanka u ime Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo bili su predsjednica Uprave Emina Šišić i član Uprave za korporativno bankarstvo Nedžad Gušić, kao i predstavnici Marketinga i komunikacija BBI banke i članovi Organizacionog tima Sarajevo Business Foruma 2022.
Glavna tema ovogodišnjeg Sarajevo Business Foruma je „Nearshoring – perspektiva za region“, a putem on-line platforme https://sarajevobusinessforum.com, osim registracije za učešće moguće je prijaviti I investicione projekte, te nominovati institucije, kompanije i pojedince za tradicionalne SBF nagrade.  

Sarajevo Business Forum (SBF) 2022  održava se pod pokroviteljstvom Predsjedništva Bosne i Hercegovine  u organizaciji  Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) i brojnim domaćim, regionalnim i međunarodnim partnerima.