Velika privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dolazi na SBF2017 | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi/Kartice Islamsko bankarstvo Apliciraj Podrška

Velika privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dolazi na SBF2017

11.05.2017.

Za investiranje u BiH zainteresovane i poslovne žene iz UAE 

U okviru priprema za predstojeći Sarajevo Business Forum 2017 BBI banku posjetila je velika privredna delegacija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predvođena generalnim sekretarom Privredne komore UAE Muhamed A. al-Nuaimijem. 

Delegaciju čini 16 predstavnika  internacionalnih kompanija i predstavnici Privredne komore iz poljoprivrednog, građevinskog i turističkog sektora, kao i sektora nekretnina.

Fatma al-Mualla, član Odbora Privredne komore UAE i predsjedavajuća Vijeća poslovnih žena Privredne i trgovačke komore UAE izjavila je nakon sastanka da je oduševljena prirodnim ljepotama BiH.

„BiH je prelijepa zemlja i imam samo pozitivne impresije. Također, ovo je zemlja velikih privrednih potencijala  i stoga ću po povratku u UAE pozvati poslovne žene da investiraju u ovu divnu zemlju“, kazala je Fatma al-Mualla. 

Pozitivne utiske iz BiH ponijet će i Muhamed A. Al-Nuaimi, generalni sekretar Privredne komore UAE.

„Prvi put smo u BiH i oduševljni smo onim što smo vidjeli ovdje, prirodnim ljepotama i mogućnostima koje nudi ova zemlja. Imali smo posjete fabrikama za proizvodnju hrane i vidjeli smo da, također, postoje veliki potencijali u proizvodnji organske hrane. Planiramo doći ponovo i uspostaviti saradnju na polju proizvodnje hrane, ali i u drugim oblastima, naročito turizmu“, izjavio je Al Nuaimi. 

U razgovoru s rukovodstvom BBI banke gosti iz Emirata upoznati su i sa aktivnostima koje BBI banka provodi na organiziranju investicijske konferencije Sarajevo Business Forum (SBF) i dovođenju stranih investitora u BiH.

Azra Čolić , rukovodilac BBI VIP biznis kluba predstavila je mogućnosti saradnje i investiranja u region putem Sarajevo Business Foruma.

"Svake godine Sarajevo Business Forum okupi privrednike i biznismene iz cijelog regiona, održi se više od 200 B2B sastanaka regionalnih privrednika i stranih investitora i uspostave poslovni kontakti. Postoji  interes za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, proizvodnju zdrave hrane. Također su zainteresovani za ulaganje u turizam i energetski sektor i mi smo ih pozvali da 22. i 23. maja ponovo dođu u BiH i učestvuju aktivno u radu SBF-a", izjavio je nakon sastanka Čolić.