Pogodnosti BBI Mastercard® kartica | Bosna Bank International
e-usluge Finansiranja Štednja Računi i kartice Podrška Islamsko bankarstvo Apliciraj

Plaćajte beskontaktno, sigurno i jednostavno.

Ukoliko ste korisnik BBI Mastercard® platnih kartica, čekaju vas brojne pogodnosti.


  

Nova usluga Mastercard Travel Rewards za korisnike premium kartica

Korisnicima BBI Mastercard® Gold kartica od 5. aprila omogućen je pristup globalnom programu – Mastercard Travel Rewards (MTR). U pitanju je globalni program benefita koji traje tokom cijele godine i koji omogućava povrat novca odnosno cash-back, korisnicima direktno na račun povezan sa BBI Mastercard® karticom

Kompanija na taj način dodaje nove pogodnosti posebno korisne pri putovanju, ali i prilikom kupovine kod inostranih e-commerce trgovaca, uz ekskluzivne ponude renomiranih brendova. Mastercard Travel Rewards platforma će dodatno obogatiti postojeće prednosti za korisnike premium kartica koji godinama unazad prepoznaju ovaj vid plaćanja kao najpraktičniji i najsigurniji vid plaćanja prilikom putovanja, ovoga puta uz ostvarivanje automatskog cash back-a.

Mastercard Travel Rewards program obuhvata preko 300 različitih ponuda koje uključuju brojne destinacije, trgovce i ekskluzivne brendove kod kojih se može plaćati online ili na samoj lokaciji, u preko 30 zemalja širom svijeta, kojima se od aprila priključuju i korisnici premium kartica koje su izdate u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Ovim pogodnostima obuhvaćeno je preko 75 miliona korisnika Mastercard kartica.

Ponude se dopunjavaju kvartalno i dostupne su tokom cijele godine putem platforme preko koje se korisnici kartica mogu informisati o novim destinacijama i ponudama, prilikom kojih ostvaruju povrat novca u vidu procenta ili fiksnog iznosa.

Odabirom jedne od Mastercard Travel Rewards ponuda, prilikom plaćanja kod odabranih trgovaca, korisnici BBI Mastercard® Gold kartica ostvaruju pravo na automatski povrat novca, u vidu procenta ili fiksnog iznosa, u zavisnosti od trgovca i same ponude. Ponude se ažuriraju i dopunjavaju kvartalno i moguće ih je provjeriti u bilo kojem trenutku putem MTR platforme koja je dostupna 24/7, a od ovog aprila informacije su dostupne i na bosanskom jeziku.

Sve destinacije i trgovci predstavljeni su putem platforme https://mtr.mastercardservices.com/bs, a detaljan uvid u ponude moguće je pogledati unosom prvih 6 cifara BBI Mastercard® kartice sa oznakom Gold.

 


Mastercard i SOS Dječija sela u BiH 

Biti dio dječije radosti. Neprocjenjivo

Činiti dobro za druge najljepši je način da podijelimo radost i sreću. Mastercard u BiH u saradnji sa organizacijom SOS Dječija sela u BiH pokrenuo je kampanju podrške online donacija putem platforme www.sos-ds.ba. U vrijeme praznika koje svaka porodica i svako dijete sa nestrpljenjem očekuju, malim sredstvima, svi korisnici BBI Mastercard® kartica mogu učiniti veliki doprinos. Naime, sve pojedinačne online uplate donacija za SOS Dječija sela  izvršene BBI Mastercard® karticama, kompanija Mastercard iz svog budžeta uvećat će za dodatnih 10 KM.
Kampanja traje od 20.12.2021. do 28.02.2022. godine. Sredstva prikupljena i uvećana od strane Mastercarda biće usmjerena za još kvalitetnije uslove rada dnevnih centara SOS Dječijih sela u BiH. Više na www.mastercard.ba


Vaš digitalni čuvar 

Uz BBI Mastercard® Gold ili Business karticu,vaš digitalni čuvar je uvijek uz vas!

Ukoliko ste korisnik BBI Mastercard® Gold ili Business kartice, možete aktivirati uslugu sigurnosnog savjetnika Digital Bodyguard, zahvaljujući kojoj možete biti obaviješteni o mogućim rizicima, uz odgovarajuće bezbjednosne savjete kako da ih izbjegnete, od kuće ili u inostranstvu. Bilo da se sprema nevrijeme ili dođe do nepredviđenih okolnosti, korisnici u realnom vremenu dobijaju obavještenja o okolnostima na koje treba da obrate pažnju uz konkretne savjete bezbjednosnih stručnjaka o narednim koracima.
Sve što je potrebno da se besplatno registrujete do 30.06.2022. godine na sljedećem linku: https://closecircle.com/mc/bih


Besplatan sat parkinga u Sarajevu

Ukoliko beskontaktno platite parking svojom BBI Mastercard® karticom očekuje vas besplatan  prvi sat parkinga u Sarajevu na sljedećim parking lokacijama: Centar - Dom Armije, Baščaršija - Trg Austrije, Klinički Centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).
Period kampanje: do 31.05.2022.


Travel programom iskustvo putovanja postaje izuzetno

Za sve korisnike BBI Mastercard® Gold i BBI Mastercard® Business kartica korištenje usluga Biznis klubova na aerodromima u Beču, Sarajevu i Beogradu je veoma jednostavno. Kako bi iskoristili ove pogodnosti nije potrebna rezervacija već je dovoljno pokazati Bosna Bank International Mastercard® Gold ili Business karticu uz važeću boarding kartu ili pasoš.
Kao privilegovanom gostu, Mastercard omogućava niz pogodnosti i usluga u Sky biznis klubu na aerodromu u Beču, kao i u biznis klubovima na Aerodromu Sarajevo i Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.
Opustite se prije leta u prijatnom i komfornom prostoru uz BBI Mastercard® Gold i BBI Mastercard® Business kartice.


Ažurirano: 08.04.2022.